E1100 - Дуже низька небезпека

Амілаза (харчова добавка E1100) – фермент, що відноситься до ферментів травлення, глікозил-гідролаза, що розщеплює крохмаль до олігосахаридів. Поява солодкуватого смаку у крохмалевмісних продуктів при їх довгому пережовуванні - це свідчення наявності амілази в слині, яка є першим етапом перетравлення їжі.

Застосування

У харчовій промисловості амілаза використовується як покращувач борошна та хліба, при приготуванні дріжджового тіста, надаючи хлібу специфічний смак та піднімаючи тісто. Іноді амілаза є добавкою для прискорення процесу бродіння. Інші використання амілази: - бактеріальна амілаза використовується в пральних порошках, як компонент, що розкладає крохмаль, присутній у білизні.

Вплив на організм

Докази того, що будь-які ферменти, які використовуються у харчових технологіях, шкідливі самі по собі, відсутні, тим більше, що у більшості випадків ферменти у процесі обробки інактивуються. Однак залишається можливість утворення токсинів під час зростання мікроорганізмів, які використовуються для біосинтезу ферментів. Гарантувати відсутність мікотоксинів та патогенних мікроорганізмів повинен виробник препарату.