E1450 - Дуже низька небезпека

Крохмалю натрійоктеніл сукцинат (добавка Е1450) - це модифікований крохмаль, ланцюги якого пов'язані з октенілянтарною кислотою у формі напівефіру. Вільні карбоксильні групи присутні в цій речовині у вигляді солей натрію. За своїми фізичними властивостями крохмаль Е1450 є білим кристалічним порошком, добре розчинним у воді і нерозчинним у спиртах. Має емульгуючі та піностабілізуючі властивості. Одержують цей вид крохмалю шляхом етерифікації рослинного крохмалю октилянтарною кислотою (октилсукцинангідридом). Після даної обробки отриманий продукт промивають і висушують.

Застосування

У харчовій промисловості дана добавка застосовується як стабілізатор, емульгатор або загусник. У харчовій промисловості добавка Е1450 застосовується у найрізноманітніших продуктах: молочна та кисломолочна продукція, сири, соуси, кондитерські вироби, напівфабрикати, газовані напої та ін. Але найчастіше добавку Е1450 можна зустріти у майонезах. Завдяки своїм емульгуючим властивостям, крохмаль Е1450 надає однорідності та густоти готового продукту.

Вплив на організм

Існує наукове припущення, що регулярне вживання (протягом тривалого часу) продуктів, що містять крохмаль натрійоктеніл сукцинат, може спровокувати розвиток сечокам'яної хвороби.