E410 - Нульова небезпека

Камедь ріжкового дерева (харчова добавка Е410) - застосовується в основному як емульгатор або стабілізатор. На вигляд, добавка Е410, являє собою жовтуватий порошок з білим відтінком. Камедь ріжкового дерева практично не має запаху. Зберігає свої властивості в кислому та солоному середовищі, а також при нагріванні. Стабілізатор Е410 має дуже велику в'язкість (3100) і повністю розчиняється тільки в гарячій воді при температурі 85°С. При використанні добавки Е410 під час охолодження продукту уповільнюється утворення крижаних кристалів і утворюється структурований однорідний гель.

Застосування

Добавка Е410 зберігає смак продукту, а при змішуванні з ксантаном, каррагеном та іншими емульгаторами, камедь ріжкового дерева посилює їхню желюючу дію, завдяки чому знаходить широке застосування при виробництві морозива, молочних продуктів, плавлених сирів. Камедь ріжкового дерева застосовується для приготування продуктів дитячого харчування. Основні продукти, у яких застосовується харчова добавка Е410: різні види морозива, молочні десерти, хлібобулочні вироби, плавлені сири, овочеві та фруктові консерви.

Вплив на організм

У кишечнику людини харчова добавка Е410 веде себе як клітковина - розбухає під впливом води та запускає перистальтику, стимулюючи процес природного спорожнення. Не має алергенних властивостей. При прямому контакті не викликає подразнення шкірних покривів та слизових оболонок.

Не приймати при індивідуальній непереносимості. Може провокувати загострення хронічних захворювань шлунково-кишкового тракту.